En högt värderad kasse

I ett tidigare inlägg skrev vi hur det som barnfamilj kan vara väl värt att unna sig att beställa hem Linas matkasse, för att helt enkelt använda tiden till annat än att handla mat och planera veckans middagar. Nu kan vi läsa att matkassen faktiskt kan komma att bli tysk.

I Dagens Industri kunde vi nyligen läsa att den tyska matbolaget Hellofresh har lagt ett bud på svenska succén Linas matkasse, en matkasse som sedan 2008 har vuxit sig från noll till hundra, och som nu är ett av Sveriges mest kända varumärken.

Bra affärside!

Men nu ser det faktiskt ut som att företaget med den prima affärsidén att skicka ut matkassar med färdiga recept kan komma att bli tyskägt. Det finns givetvis andra spekulanter, nämligen Axfood. Sedan tidigare är bolaget delägt av två riskkapitalbolag jämte det syskonpar som grundade företaget år 2008. Det är
idag värderat till runt en halv miljard, inte en dålig summa upparbetad på bara sju år.

Huruvida det nu blir en ny ägare och om detta kommer medföra några ändringar i själva kassen får vi se. Troligt är väl att det döps om och inordnas i den nya matjättens sortiment och med en annan logga. Men det är inget som går att sägas säkert utan det är bara att vänta och se, det kanske kommer en annan spekulant och köper bolaget, det får helt enkelt framtiden ta och utvisa.

Lokala kassar bra för miljö och bönder

Men det finns även kassar numera som passar de som till exempel inte äter kött och för de som vill ha ekologiskt och närodlat, utbudet av matkassar har spridit sig och det med nytta och glädje – det påverkar nämligen konkurrensen samtidigt som det ger folk möjligheten att handla mer lokalproducerat, vilket är bra energimässigt och då givetvis även bra för miljön, samtidigt som man på så sätt stödjer den lokala bondekulturen och landsbygden.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *