Dåligt att äta kött?

Det här med att äta mycket kött och protein är onekligen en debatt som tycks fortskrida i takt med att åren går. För aldrig någonsin har det diskuterats så mycket kring mat och hälsa som det görs i dagsläget. Och tur är väl egentligen det, för hur skulle vi annars veta hur vi bör sköta vår kosthållning och hälsan?

Kosten och kött

Som vi alla säkert vet så finns det en hel del olika dieter och kosthållningsråd ute på marknaden, men det är helt upp till oss själva att bestämma vad som passar våra egna kroppar allra bäst. Vissa menar på att deras kroppar mår bra av att äta mycket kött och protein. De håller dom mätta dygnet runt, och man kan laga goda kötträtter och grilla så fort vädret sätter in.

Men allt fler verkar också ställa sig frågande till denna typ av fett- eller proteindieter. Många menar att kroppen faktiskt behöver energi i form av kolhydrater såsom potatis, ris eller pasta. Kanske kan man konstatera att denna typ av diet passar dem som tränar ofta och regelbundet. Dessa kroppar behöver nämligen allting ifrån kostcirkeln, både protein, kolhydrater och bra fetter.  Något som ju kan vara bra att tänka på om man tränar mycket och regelbundet året om.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *