Coop.se omvandlar SuperBrugsen ny mindre stad koncept

på Coop konverterar SuperBrugsen ny mindre stad koncept

SuperBrugsen har just börjat renovering och ombyggnad av tre butiker i Köpenhamn i ett nytt koncept, kommer den nya stormarknaden-bekvämlighet varumärken Brugsen öppna i slutet av månaden.

Tanken är att erbjuda kunderna de mest eftertraktade dagligvaror i små, mycket hanterbara butiker som gör det enkelt och snabbt att agera i upptagen platser i de största städerna. Priserna är desamma som i SuperBrugsen.


”Vi ser en ökad efterfrågan på snabb anskaffning av hög kvalitet, vilket kan ske i närheten av där du bor eller arbetar. Vi kommer nu att testa konceptet vi har utvecklat och kommer under andra halvåret i år besluta om att öppna fler butiker ”, säger Brand Director Kenneth Pedersen på SuperBrugsen.

Brugsen strategi är att erbjuda ett mycket stort urval av färsk frukt och grönsaker, mycket ekologi, många måltidslösningar Meyers bröd, de bäst säljande livsmedel och en liten deli avdelning.

Riktigt bra!

Atmosfären sägs vara mysig och personlig med surrande kaffekvarnar, där de anställda kommer att mala kaffebönor för kunder som också kan välja att ta en kopp nybryggt kaffe på språng.

”Vi kommer att sträva efter att skapa en modern version av en gammal Brugs där vi måste anpassa oss till kunder med god personlig service. En plats där du kan få allt du behöver från färska livsmedel på snabbköpet priser ”, säger Kenneth Pedersen.

Butikerna är typiskt ca 300 kvm. De tre första till öppen är Brugsen Store Kongensgade (Kongens Nytorv) Brugsen Amagerbrogade och Brugsen Herman Bang Space (i Valby).

Coop kommer bara vara fyra olika Brugsen-koncept, förutom SuperBrugsen det er også riks Daglibrugsen och LokalBrugsen

Coop matkasse online

Coop tog rättsliga åtgärder mot obehöriga tävlingar

på Coop tog rättsliga åtgärder mot obehöriga tävlingar

Online-tävlingar missbrukar olika märken har eskalerat – och kunder besvikelse skadar den verkliga varumärke.

Nu Coop har gjort en större forskning av obehöriga tävlingar som använder Coop varumärke för sina medlemmar och andra kunder som har lurats på nätet.

”Frivolous kampanjer som vi talar om här bidrar till att skapa ytterligare osäkerhet till nätet, vilket är mycket olyckligt”, säger Soner Sevin, säkerhetschef på Coop Norge och pekar ut två tyska företag som Coop har vidtagit rättsliga åtgärder mot.

Han säger de aktörer som är inblandade lovar ofta vinster mot personuppgifter och samtycke till uppsökande marknadsföring. Detta kan vara allt från e-post till textmeddelanden och direkt telemarketing till människor som annars har reserverat mot telemarketing.

 

Vinnaren

Både norska och utländska företag är inblandade. Företagen har tidigare använt Coop namn medvetet vilseledande tävlingar där presentkort för 10.000 NOK utlovas till vinnaren.

”Bland de aktörer som tidigare har lovat kuponger från Coop i tävlingar är det tyska företaget eGentic och systerbolaget Planet49, ett företag med flera norska kunder”, säger Sevin.

Säkerhetschef säger att eGentic används sidor med ett utseende som liknar Coops egen hemsida. Detta har inneburit många samtal från Coops medlemmar som kände sig lurad.

”Efter att vi kontaktade dem via våra jurister, eGentic slutade med det, men jag tror inte därför att vi bli av med problemet för alltid, tyvärr”, säger Soner Sevin.