City gross matkasse

Efter City gross matkasse Apotek Hjärtat köptes av ICA, Citygross plötsligt fann sig ha sin största konkurrent som hyresgäst i flera butiker. Dessutom satte ICA sin logotyp på Apotek Hjärtat-tecken.
Detta löstes genom Apoteket tar över butikerna och nu öppnar vid åtta nya arenor och köpcentra. Apoteken är belägna i Örebro, Bromma, Norrköping, Ytterby, Jönköping, Borås, Växjö och Kalmar.

city gross matkasse

Calvin Andersson, försäljningschef på Apoteket, hoppas kunna utveckla butikserbjudanden i framtiden.

”Apoteket har flera olika hälso- och sjukvårdstjänster som vi hoppas så småningom att erbjuda på de nyöppnade apotek. Här kan kunderna också få tillgång till det ökande antalet digitala tjänster som Apoteket erbjuder. ”

Som väntat hade City Gross inte uppskattar

I samband med ICAs köp av Apotek Hjärtat, frågade ScandinavianRetail.com hur Apotek Hjärtat butikerna är etablerade i City Gross butiker skulle hanteras. ICA sade då kontrakten skulle uppfyllas, men utan att ändra logotypen till den nya med ICA-tillägg.

Men detta förhållande var inte uppfyller.
”Vi har arbetat länge för att komma till en lång tid samarbete om apotek och är glada att Apoteket AB kommer att bli vår partner. Det var uppenbarligen inte en långsiktig lösning för att få en kedja av apotek som ägs av Ica i direkt anslutning till våra butiker ”, säger Citygross VD Johan Johnsson Icanyheter Update.

Apoteket eller mat?

Nu i stället en switch där Apoteket AB kommer in i City Gross – och Apotek Hjärtat i gengäld förvärvar fyra apotek från Apoteket AB

”Apoteken vi nu tar över tillskott vår butik sortiment mycket bra och gör att vi kan hjälpa kunder inom läkemedels- och andra hälsoprodukter på fler platser i landet”, säger Ann Carlsson, VD på Apoteket.

De anställda på apoteken uppfyller övertagandet, vilket innebär att de byter arbetsgivare.

Apoteken beräknas vara i drift i mottagningskedjan i maj. Apoteket och Apotek Hjärtat kommer att arbeta tillsammans under övergångsperioden för att underlätta både för kunderna och för de anställda i de drabbade apotek.


The pharmacies that are transferred from Apotek Hjärtat to Apoteket are:

Växjö, City Gross, Sambandsvägen
Norrköping, City Gross, Malmvägen
Jönköping, City Gross, Batterigatan
Borås, City Gross, Göteborgsvägen
Bromma, City Gross, Bryggerivägen
Örebro, City Gross, Prologgatan
Kalmar, City Gross, Trångsundsvägen
Kungälv (Ytterby), City Gross, Torsbyvägen

City Gross för att få en ny VD

på City Gross för att få en ny VD

Bergendahls Food kommer att ha en ny VD från den 1 september.

Peter Lund kommer endast att vara president i Bergendahls Gruppen och Johan Johnsson, COO, och tidigare vice VD inom logistik och marknadsföring tillträder som VD för maten division inklusive livsmedelskedjan City Gross.

Familjeägt Bergendahls gjorde en switch 2012, där Peter Lund lyckats Spiros Mylonopoulos.

Nu Peter Lund kommer att koncentrera sig på presidenten position.

Johan Johnsson, med 17 år inom koncernen lyckas som VD för dotterbolaget Bergendahls Food. Detta företag ingår City Gross och andra begrepp som MAT, Eko och Hyllinge Cash.

Johnsson har varit COO sedan augusti förra året.

City Gross matkasse slå sina rekord

på New retail park öppnade – City Gross slå sina gamla premiäröppning rekord

Citygross öppnade sin 38: e butik på onsdag och slå sina tidigare öppnings poster.
Samtidigt var det början på en ny retail park i Linköping.

City Gross Linköping och Apotek Hjärtat, som också invigdes igår med matkasse, är den första i den nya kommersiella centrum som nu växer fram i Djurgården i Linköping. Systembolaget öppnar efter sommaren och fler anläggningar pågår.

Närheten till campus med många arbetsplatser, befintliga bostadsområden Lambohov och Valla och bostadsplaner för Djurgården skapar grunden för handel, säger Citygross i ett pressmeddelande.

”Goda kommunikationer på väg och anslutande kuddar för bilister och kollektivtrafiken samt en nybyggd tunnel för fotgängare och cyklister är uttryck som kommunen investerar i den nya stadsdelen.”

Kön vid öppnandet var längre än tidigare invigningar av nya City Gross butiker. Försäljningen slog budget med bred marginal.

”Mer än förväntat verkade väljer att göra sina regelbundna shopping i den nya butiken, inte bara komma att dra nytta av alla de öppnings- erbjudanden som normalt håller den genomsnittliga köpet.”

Butiker och hemkörning

Kontrollen ut köer kvarstod fram till stängning vid 22.00. I tidigare butiksöppningar, kundtrycket minskade senaste timmen.

”Idag är vi lite slitna efter loppet igår. Samtidigt får vi energin av intresse och alla glada kommentarer från kunder, även om det var trångt i går! Det ska vara riktigt kul att bidra till ökad konkurrens för matinköp här i Linköping ”, sade trötta men glada butikschef Erik Forslund.

city gross matkasse 5.100 – 6

citygross matkasse 3.100 – 6

matkasse city gross 250 – 8

city gross 80.000 – 3

matkasse citygross 300 – 6

city gross kasse 100 – 8