Bli en mästerkock

Vissa har en stor passion för matlagning medan andra tycker att det bara är en börda som de helst skulle vilja slippa. Oavsett om man är en mästare i köket eller amatör, finns en del saker man bör tänka på för att underlätta vid matlagning. På så sätt kan man bli lika duktig som en stjärnkock.

Lagat mat hemma

Att få laga mat med en stjärnkock kan göra så att man själv blir en. Det var något som besökarna vid årets Taste of Stockholm fick erfara och som Svenska Dagbladet skrev om. Här fick de som ville se mästerkockar laga mat, men även laga mat med dem i så kallade cook-a-longs. Vid den här intima matfestivalen i Wasahallen i Stockholm, kunde besökare och kockar enkelt mötas och dela sina godaste recept och sina bästa knep i köket.

Men för att bli en stjärna i köket krävs också att man har rätt redskap att arbeta med. På www.kitchentime.se kan man hitta allt man behöver för köket. För den som är vänsterhänt finns faktiskt en del köksredskap som är specialanpassade, skriver man i en artikel på DN. Förr fanns mest saxar som var anpassade för vänsterhänta men nu är alltså utbudet större. Dock kan de flesta vanliga köksredskap även användas av vänsterhänta.

Erfarenheten av en matkasse

En annan sak som är viktig för att kunna laga mat enkelt och gott, är att man har erfarenhet. Och för att få erfarenhet krävs övning. Att öva på matlagning med folk som har mycket kunskap om det, kan vara en idé. Gå till exempel på en matlagningskurs och få smarta tips och råd, eller beställ hem en matkasse. En journalist från Helsingborgs dagblad har gått på en matlagningskurs i thailändsk matlagning.

”Sumalee Kanthima demonstrerar hur man kan skära upp bläckfisken och gör också ett rutmönster på bitarna. För att dressingen ska dra in lättare. Och för att göra det lite vackrare.” Läs mer.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *